Svijet

Sirijska arapska armija oslobodila je važan grad Bahsa (VIDEO)

Sirijska arapska armija oslobodila je važan grad Bahsa (VIDEO)
Sirijska arapska armija oslobodila je važan grad Bahsa (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) oslobodila je uz vatrenu podršku ruske avijacije grad Bahsa izjavio je u petak načelnik političke uprave sirijske armije general Samir Sulejmani.

Bahsa se nalazi 100 kilometara jugoistočno od Latakije i njega su početkom avgusta osvojili borci Nusra Fronta, sirijskog krila Al Kaide.

Sulejmani je istakao da su u gradu pronašli leševe 40 civila i dodao da su mjesto držali iskusni teroristi.

„Sirijskoj armiji su se suprotstavili dobro obučeni, iskusni borci koji su ratovali u Avganistanu i Iraku. Ali, uplašivši se ruske avijacije, napustili su Bahsu“, izjavio je Sulejman.

Prema njegovim riječima, pre tri dana ruska avijacija uspela je da pogodi skladište oružja terorista. To je slomilo njihov borbeni duh i onesposobilo ih da brane grad.

Sirijska državna agencija Sana u petak je javila da su snage lojalne predsjedniku Asadu na sjeverozapadu i u centralnim oblastima zemlje u borbama ubile preko 100 terorista, većinom u gradovima Kafr-Zeita i Talet al-Sad.

Zajedno sa SAA po položajima pobunjenika dejstvovali su i ruski helikopteri Mi 24 uništavajući na prvim položajima protuoklopna sredstva nedirigovanim raketama zrak-zemlja i tako olobađajući put nastupajućim oklopnim jedinicama.

Ovo je u petak javio televizijski kanal „Rusija 24“, koji je u programu prikazao odgovarajuće video kadrove. Informacija o udarima s helikoptera pojavila se prvi put. Prema rečima voditelja, video je televizijski kanal dobio od sirijske vojske.

Kadrovi prikazuju kako ruski helikopteri tokom dana ispuštaju rakete po objektima u brdovitom predelu.

SAA u provinciji Hama sa artiljerijom i višecjevnim raketnim bacačima „Grad“ tuče položaje terorista pripremajući teren za prodor ofanzivnim jedinicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije