Svijet

Sirijska vojska zauzela grad u blizini Damaska

Sirijska vojska zauzela grad u blizini Damaska
Sirijska vojska zauzela grad u blizini Damaska

DAMASK - Sirijske vladine snage, podržane libanskim Hezbolahom, preuzele su u četvrtak skoro potpunu kontrolu nad gradom u neposrednoj blizini Damaska od islamističkih pobunjenika , saopštila je nadzorna grupa koja podržava opoziciju, Opservatorija za ljudska prava.

Sirijska državna televizija takođe je javila o velikom napredovanju vladinih snaga u gradu Mleiha, koji se nalazi na rubu istočne regije Gouta u blizini aerodroma u Damasku i bio je okružen snagama predsjednika Bašara al-Asada, prenosi Rojters. 

Mleiha, koja se nalazi  na sedam kilometara udaljenosti od Damaska, služila je kao baza za pobunjeničke borce koji su koristili njen položaj da bombarduju sirijsku prijestonicu iz minobacača.

- Jedinice vojske i oružanih snaga nastavile su s operacijama u Mleihi i ostvarile su značajan napredak likvidirajući veliki broj terorista i proganjajući ono što je ostalo od njih na farmama sjeverno od grada - javila je državna televizija.

Izvještaj se nije mogao potvrditi iz nezavisnih izvora.

Vladine snage nanijele su značajne udarce pobunjenicima u okolini Damaska, i konsolidirale su Asadovu vlast u području duž granice s Libanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije