Svijet

Sirijske snage ubile 16-godišnjaka, uhapšene desetine ljudi

Sirijske snage ubile 16-godišnjaka, uhapšene desetine ljudi
Sirijske snage ubile 16-godišnjaka, uhapšene desetine ljudi

DAMASK- U nasilju sirijskih snaga nad antirežimskim demonstrantima u sjevernom gradu Alep danas je ubijen jedan 16-godišnjak, nakon što je u napadu na spavaonice pri glavnom univerzitetu u gradu ubijeno četvoro studenata.

Aktivisti tvrde da je tinejdžer ubijen u četvrti Salahedin, gdje je ranjeno oko 30 ljudi, a desetine osoba uhapšene, kao i da su danas organizovani najveći protesti u ovom gradu od početka pobune protiv režima predsjednika Bašara al-Asada sredinom marta prošle godine, javio je AP.

Napad na univerzitet izazvao je gnjev stanovnika ovog grada, koji je tokom 14-mjesečnih nemira uglavnom ostao lojalan vlastima.

Međutim, na skoro svakodnevnim protestima protiv vlade u Alepu učestvuje sve više ljudi, među kojima je veliki broj studenata, od kojih su mnogi iz pobunjeničkih oblasti, kao što je provincija Idlib.

Protesti su održani danas i u drugim sirijskim gradovima - Hami, Homsu, Dari i predgrađu Damaska, gdje je, prema riječima aktivista, ubijena jedna osoba.

Ranije danas aktivisti su izvijestili da je su sirijske snage ubile ukupno 10 osoba, uključujući četvoro studenata.

Nasilje u Siriji, u kojem je, prema podacima UN, poginulo više od 9.000 ljudi, ne prestaje ni pošto je 12. aprila stupio na snagu prekid vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije