Svijet

Snimateljka koja je šutirala migrante uvrijedila poslanika

Snimateljka koja je šutirala migrante uvrijedila poslanika
Foto: Reuters | Snimateljka koja je šutirala migrante uvrijedila poslanika

BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament zabranio je snimateljki Petri Laslo da radi u prostorijama skupštine nakon što je tokom intervjua uvrijedila jednog poslanika, a riječ je o snimateljki koja je 2015. godine na granici sa Srbijom šutirala migrante.

Laslo, koja radi za provladin portal, u ponedeljak se raspravljala sa Ðerđom Silađijem, članom krajnje desničarske partije Jobik, što se može vidjeti na video-snimku, prenosi AP.

Šef Pres službe mađarskog parlamenta Zoltan Silađi saopštio je danas da će zabrana Petri Laslo biti na snazi do kraja tekućeg perioda rada skupštine, koji se završava polovinom decembra.

Ðerđ Silađi je rekao da ne želi da daje izjave novinarima portala pestisracok.hu jer ih smatra vladinim "propagandistima".

Laslo je u januaru osuđena na tri godine uslovne kazne zbog neprimjerenog ponašanja nakon što je snimljena kako šutira i pokušava da obori migrante na granici sa Srbijom 2015. godine, a u to vrijeme je radila za N1TV, televiziju blisku partiji Jobik, napominje američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije