Svijet

Srbin "nestao" u bolnici u Beču

 Srbin "nestao" u bolnici u Beču
Srbin "nestao" u bolnici u Beču

BEČ - Najveći klinički centar Austrije, bečki AKH, trenutno potresa veliki skandal oko državnjana Srbije Slobodana Bocojevića (47).

On je umro u AKH kao NN lice, pošto je osoblje potpuno ignorisalo  dokumente koje je imao kod sebe kada je dopremljen u bolnicu.

Slobodan  je 10. avgusta napustio porodični dom riječima "Idem brzo po pivo" i više se nije vratio.Bio je  dijabetičar, imao visok pritisak i lijekovi koje je pio svaki dan bili su mu od životne važnosti.

Pošto se sa tog piva više nije vratio njegova žena je policiji prijavila  nestanak.

Čuvari reda pokrenuli su proces potrage za nestalim, uputivši fotografiju nestalog svim bolnicama, ispitujući okruženje i tražeći nestalog, ali bez ikakvih rezultata.

Policija je učinila sve da bi ga pronašla, od traženja signala mobilnog telefona, pa sve do potrage psima.

Tek kada je policija u nedjelju objavila široj javnosti fotografiju nestalog Slobodana postalo je jasno da se on nikada više neće vratiti.

Jedan ljekar AKH pozvao je policiju i saopštio da je nestali u subotu umro u toj bolnici, prenio je portparol policije Tomas Kajblinger.

Slobodan je prije više od nedelju dana dopremljen u bolnicu sa teškim povredama glave.U AKH je dopremljen, kolima hitne pomoći, iste noći kada je napustio stan, i to u 3.40 minuta. On je pronađen na Julius-Tandler Placu, sa povredama na glavi.

Osoblje bolnice u potpunosti je ignorisalo da je kod sebe imao, ne samo zdravstvenu karticu "e-kard", već i druga dokumenta.

"Dokumenta pacijanta su bez provjere upućena u depo. Moramo sada detaljno analizirati slučaj", rekla je direktorka osoblja AKH Sabine Volf.

Policija je u više navrata upućivala upit AKH sa podacima traženog Slobodana, ali je na sve upite negativno odgovarano.

"Želim da izrazim žaljenje porodici pacijenta, a sa osobljem ćemo analizirati zašto je došlo do ove greške", kazala je Volf.Ona je dodala da je svjesna da je za porodicu teško razumljivo da se tako nešto dogovorilo.

Zaštitnik prava pacijenata Markus Januške začuđen je ponašanjem AKH.

"Pošto je pacijent kod sebe imao dokumente ne postoji niti jedno razumno objašnjenje zašto policija ili porodica nisu obavješteni o njegovom prijemu u bolnicu. Bolnica je dužna da obavjesti porodicu ili policiju", podvukao je on.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije