Svijet

Srbin upao u predsjedničku palatu u Bratislavi

Srbin upao u predsjedničku palatu u Bratislavi
Srbin upao u predsjedničku palatu u Bratislavi

Slovačkom predsjedniku Andreju Kiski već drugi put za mesec dana upadaju uljezi u Predsjedničku palatu u Bratislavi pošto je u nedjelju obezbjedjenje uhvatilo jednog 34-godišnjeg državljanina Srbije koji je preskočio ogradu kako bi se sakrio u palati.

"U nedjelju oko podne ogradu palate sa strane Hodžinog trga preskočio je srpski državljanin Obezbjeđenje ga je odmah uhvatilo i predalo policijskoj patroli. Muškarac je objasnio da je ogradu preskočio zato što ga neko juri i da je u palati pokušao da nađe utočište", rekao je danas portparol slovačkog predsjednika Roman Krpelan.

U posljednjih mjesec dana ovo je već drugi put da u predsedničku palatu upadaju uljezi pošto je krajem juna 35-godišnji Čeh preskočio stakleni zid sa zadnje strane palate.

On se popeo na gornji sprat, razbaškario u palati čitavih 20 minuta, a potom neopaženo napustio zgradu.

Upad uljeza je tada registrovao alarm ali obezbjeđenje ga je jednostavno isključilo kao da je u pitanju lažna uzbuna, a zbog nemara ostavku je podnio šef Biroa za obezbjeđenje zvaničnika Radovan Horvat.

"Za mene je to neprijatno iznenađenje da neko može da provede u palati 20 minuta, a da ni na koga ne naiđe. Ni ne znamo šta je tamo radio", kazao je tada slovački predsjednik.

Policija je, uz pomoć bezbjednosnih snimaka ubrzo pronašla i uhapsila nezvanog noćnog gosta, 35-godišnjeg Čeha Milana K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije