Svijet

Šta o referendumu u Škotskoj kažu kladionice

Šta o referendumu u Škotskoj kažu kladionice
Šta o referendumu u Škotskoj kažu kladionice

Na današnjem referendumu o nezavisnosti Škotske od Britanije, kako se pune biračka mjesta, tako i kladionice sa pažnjom prate glasanje jer bi, u slučaju pobjede nacionalista, morale da isplate milionsku svotu kladioničarima.

Kladionica "Ledbroks" saopštila da je do ponedjeljka širom zemlje primila opklade u vrijednosti od rekordnih 250.000 funti, piše Blic.

Kladionica "Pedi pauer" navodi da je i kod njih vrijednost opklada dostigla šestocifrenu cifru, prenosi britanski "Independent".

I druge kladionice su saopštile da je riječ o događaju van oblasti sporta za koje je vladalo rekordno interesovanje kladioničara.

Ako nacionalisti pobijede na referendumu, kladionice strahuju da će da izgube čak do milion funti.

U prilog tome govori opklada od 20.000 funti koja je uplaćena u kladionici "Ledbroks" u zapadnom Londonu i to u prilog nezavisnosti Škotske.

U Škotskoj je 30 odsto kladioničara glasalo za opciju da nacionalisti pobijede, što je samo malo više od 28 procenata koliko je u drugim dijelovima Britanije glasalo za isti tabor.

Kladionica "Pedi pauer" je navela da očekuje da će isplatiti novac za opklade koje su se ticale izlaska birača na referendum, za koju se smatralo da će biti oko 60 odsto, dok posljednji pokazatelji govore da će možda dostići 82 procenta - što bi bio najveći izlazak u istoriji glasanja na ostrvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije