Svijet

Štrahe: Merkelova najopasnija političarka Evrope

Štrahe: Merkelova najopasnija političarka Evrope
Štrahe: Merkelova najopasnija političarka Evrope

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ocijenio je danas, u tardicionalnom govoru povodom predstojećeg državnog praznika Austrije, da je njemačka kancelarka Angela Merkel "najopasnija političarka Evrope".

On je rekao da je politika Merkelove prema izbjeglicama "kriminalna" i da je izazvala nekontrolisani talas migranata koji je doveo u opasnost cijelu Evropu.

"Ona je najopasnija političarka Evrope. Otvorila je, svojom politikom dobrodošlice, vrata islamistima, ekonomskim migrantima i tragačima za srećom, čiji pogled na svijet ne odgovara našoj Evropi. Tom invazijom je naš društveni poredak doživio potres", objasnio je Štrahe dodajući da se zbog toga više ne može isključiti opasnost od građanskog rata.

Štrahe je napao i Evropsku uniju, ali je ponovio da istupanje iz EU za FPO nije opcija.

On je kritikovao EU zbog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kanadom (CETA), rekavši da, dok je Austrija dala pristanak, treba odati priznanje Valoniji koja se tome usprotivila.

Kada je riječ o Turskoj, Štrahe je podvukao da ta zemlja ne smije ni na koji način da postane članica EU.

"Članstvo Turske je nerealno i neprihvatljivo", naglasio je on dodajući da u Evropu iz te zemlje dolaze ljudi koji ni ne razmišljaju o tome da se integrišu, a kamoli asimiluju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije