Svijet

Strance u sastavu ID čeka skoro sigurna smrt u Raki

Strance u sastavu ID čeka skoro sigurna smrt u Raki
Foto: Ilustracija | Strance u sastavu ID čeka skoro sigurna smrt u Raki

BAGDAD - Snage koje se bore protiv ostataka Islamske države (ID) u Siriji imaju prećutne instrukcije o obračunu sa hiljadama stranaca koji su pridružili toj ekstremističkoj grupi, a to je - da ih ubiju na poprištu

Snage koje se bore protiv ostataka Islamske države (ID) u Siriji imaju prećutne instrukcije o obračunu sa hiljadama stranaca koji su pridružili toj ekstremističkoj grupi, a to je - da ih ubiju na poprištu, javlja danas AP.

U svom posljednjem uporištu u sjevernom sirijskom gradu Raki, oko 300 ekstremista ulogorilo se na stadionu ili oko njega i u gradskoj bolnici.

Nijedna vlada nije javno izrazila zabrinutost zbog sudbine svojih državljana koji su se pridružili borcima ID u planiranju napada kod kuće i u inostranstvu.

U Francuskoj, koja je više puta pretrpjela nasilje za koje je odgovornost preuzela ID, ministarka odbrane Florans Parli je čak, u izjavi za radio Erop 1 prošle nedjelje, glasno rekla da bi "najbolje bilo ako džihadisti stradaju u borbi", zaključuje američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije