Svijet

Taglijavini: Razgovori Kontakt grupe bili konstruktivni

Taglijavini: Razgovori Kontakt grupe bili konstruktivni
Taglijavini: Razgovori Kontakt grupe bili konstruktivni

MINSK - Sastanak u Minsku predstavnika Kontakt grupe za Ukrajinu protekao je u kontruktivnim razgovorima, izjavila je predstavnik OEBS-a Hejdi Taglijavini.

"Vjerujemo da je sastanak bio konstruktivan i da smo postavili temelje za rješavanje pitanja za početak mirovnog procesa", izjavila je Taglijavinijeva.

Ruski predstavnik Azamat Kulmukhametov ocijenio je da rezultati sastanka daju osnov za nastavak mirovnog sporazuma za Donbas.

Prema riječima ukrajinskog predstavnika Leonida Kučme, učesnici razgovora  izrazili su spremnost da se članovi podgrupe Kontakt grupe sastaju svake sedmice.

"Ima mnogo pitanja o kojima treba razgovarati i koja treba rješavati", izjavio je Kučma.

On je dodao da će na sastanku podgrupe za bezbjednost 19. maja Ukrajinu predstavljati Jevgenij Marčuk.

Prema riječima predstavnika OEBS-a, dogovoreno je da 16. maja bude održan prvi sastanak Radne podgrupe o političkim pitanjima, prenosi agencija TASS.

Na današnjem radnom sastanku učestvovali su i predstavnici Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike Denis Pušilin i Vladislav Deinego.

Lideri "Normandijske četvorke" - francuski predsjednik Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel, ruski predsjednik Vladimir Putin i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko su u telefonskom razgovoru 30. aprila postigli saglasnost o potrebi za održavanje sastanaka radnih podgrupa Kontakt grupe što je prije moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije