Svijet

Talibani ubili 18 avganistanskih vojnika

Talibani ubili 18 avganistanskih vojnika
Talibani ubili 18 avganistanskih vojnika

KABUL - Na sjeveroistoku Avganistana, u velikom napadu talibanskih boraca na vojsku ubijeno je 18 avganistanskih vojnika, od koji su neki pronađeni sa odsječenim glavama, a još 10 se vodi kao nestalo, rekao je danas portparol guvernera provincije Badahšana Ahmad Navid Frutan.

Za napad u provinciji Badahšan u okrugu Džurm, koji se dogodio u petak, talibani su preuzeli odgovornost, međutim oni su naveli da su ubili 49 avganistanskih vojnika, prenijela je agencija AP.

Oko 250 talibanskih boraca zauzeli su kontrolne punktove avganistanske vojske i u sukobima je ubijeno 19 talibana, od kojih je osam bilo stranih boraca, dok su se ostali razbježaali pošto je vojsci stiglo pojačanje.

Avganistansko ministarstvo odbrane ranije danas je saopštilo je da je napad izazvao smrt, ranjavanje ili nestanak 30 vojnika i da se vodi istraga o napadu koji je usljedio zbog  "nepreciziranog zanemarivanja vojnog oficira".

Talibani su istovremeno opljačkali vojnu opremu i zapalili vozila koje nisu mogli da odvezu.

Pošto su preuzeli odgovornost za napad talibani su naveli da su ubili 49 avganistanskih vojnika mada, navodi AP, talibani često preteruju sa svojim podacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije