Svijet

Tenkisti Srbije imali najveću podršku na vojnim igrama u Rusiji (VIDEO)

Tenkisti Srbije imali najveću podršku na vojnim igrama u Rusiji (VIDEO)
Tenkisti Srbije imali najveću podršku na vojnim igrama u Rusiji (VIDEO)

Od svih ekipa iz inostranstva na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji, srpski tim je imao najveću podršku sa tribina.

U drugoj vožnji tim Rusije je bio najbolji. Rezultati individualne trke koji će odlučiti kojih osam reprezentacija ide u polufinale, biće poznati sutra. Srpski tenkisti su već na samom startu zabiljeležili prve uspjehe. Prva posada Vojske Srbije vozila je u konkurenciji Tadžikistana, Venecuele i Nikaragve i ubjedljivo trijumfovala.

Od svih ekipa iz inostranstva, srpski tim je imao i najveću podršku sa tribina.

U drugoj vožnji tim Rusije je, očekivano, bio najbolji. Kao i prošle godine, Tenkovski biatlon privukao je najveći broj zemalja-učesnica, ukupno 13.

Srpski tenkisti su na prošlogodišnjem Tenkovskom biatlonu u Rusiji osvojili treće mesto, pa se i na ovogodišnjem takmičenju nadaju visokom plasmanu, prenosi Sputnjik.

Međunarodne vojne igre koje su otvorene u Rusiji pomoćiće da se ojača poverenje između oružanih snaga različitih zemalja, izjavio je na ceremoniji otvaranja Igara ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Na grandioznoj vojno-sportskoj manifestaciji sportisti, glumci, vojnici Oružanih snaga Rusije pokazali su gledaocima scene iz različitih istorijskih epoha, počevši od stare Grčke i starog Rima, pa sve do savremene istorije Oružanih snaga Rusije.

Pokazan je i ”tenkovski balet”, koji je postao tradicionalni element ”Tenkovskog biatlona”.

Nakon što je zastavu Međunarodnih vojnih igara razvio šampion u ”Tenkovskom biatlonu 2014” Denis Akišin, vazduhoplovni deo manifestacije je nastavila aktobatska grupa ”Ruski vitezovi”.

Međunarodne vojne igre 2015. održavaju se od 1. do 15. avgusta na 11 poligona od Sibira do Krasnodarskog kraja, a okupile su više od dvije hiljade učesnika iz 17 zemalja svijeta.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije