Svijet

Terorista iz Pariza dobijao u zatvoru pisma obožavateljki

Terorista iz Pariza dobijao u zatvoru pisma obožavateljki
Terorista iz Pariza dobijao u zatvoru pisma obožavateljki

BRIŽ - Salah Abdeslam, jedan od glavnih preživjelih terorista koji su izveli prošlogodišnji napad u Parizu, dobijao je u zatvoru u belgijskom gradu Brižu pisma obožavateljki.

Kako sajt "politico.eu" prenosi današnje pisanje holandskog lista "Het njusblad", žene iz Francuske, Njemačke i Belgije su slale pisma Abdeslamu, najčešće mu iskazujući podršku.

Holandski dnevnik piše da su neke od tih žena izrazile želju da upoznaju muškarca koji stoji iza bombaških napada u kojima je u novembru prošle godine ubijeno 130 ljudi.

Jedno od pisama napisala je žena koja je željela da Abdeslama preobrati u hrašćanina, dok je druga žena koja živi u briselskom kvartu Molenbek, iz kojeg potiče i terorista kojeg je policija tu uhapsila 18. marta, u pismu Abdeslama izvijestila o najnovijim dešavanjima u njihovom kraju.

Žena koja je Abdeslamu poslala pismo nekoliko nedjelja nakon terorističkih napada u Briselu 22. marta napisala je da želi da ga vrati na pravi put.

Abdeslam, koji je uhapšen u Briselu nekoliko dana pijre bombaških napada u glavnom gradu Belgije zbog umiješanosti u teroristički napad u Parizu, u aprilu je iz Briža prebačen u francuski zatvor u Fleri-Merožiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije