Svijet

Tilerson: Na kraju Moskva i Putin snose odgovornost za žrtve

Tilerson: Na kraju Moskva i Putin snose odgovornost za žrtve
Foto: Tanjug/AP | Tilerson: Na kraju Moskva i Putin snose odgovornost za žrtve

VAŠINGTON - Ko god da je kriv za napade hemijskim oružjem u Siriji, Rusija na kraju snosi odgovornost za žrtve, zbog toga što pruža podršku sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu, izjavio je državni sekretar SAD Reks Tilerson.

Članovi spasilačkih timova i aktivisti su optužili Asadovu Vladu da je u jučerašnjim napadima u blizini Damaska upotrijebila otrovni gas, koji je uticao na najmanje 20 osoba, među kojima su i djeca.

Tilerson je tokom konferencije u Parizu pozvao sirijskog predsjednika da prestane sa upotrebom smrtonosnog oružja protiv civila.

"Posljednji napadi u Istočnoj Guti izazvali su ozbiljnu zabrinutost da postoji mogućnost da Asadova Vlada koristi hemijsko oružje protiv svog naroda", rekao je Tilerson.

Američki diplomata je dodao da, iako se sumnja da je Asad izvršio napad, Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin snose odgovornost za žrtve u Istočnoj Guti.

Izjave Tilersona su još jedan znak da Trampova administracija želi da izvrši još veći pritisak na Rusiju kada se radi o Siriji, piše "Politiko".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije