Svijet

Topi se razlika između Sirize i glavnog rivala

Topi se razlika između Sirize i glavnog rivala
Topi se razlika između Sirize i glavnog rivala

ATINA - Prednost grčke vladajuće stranke Sirize pred njenim glavnim rivalom na prevremenim izborima zakazanim za 20. septembar, opozicionom Novom demokratijom, pala je na samo 0,4 odsto, pokazala je danas najnovija anketa.

Rezultati ankete agencije za istraživanje javnog mnjenja Alko, sprovedene za potrebe sajta newsit.gr, pokazuju da Siriza ima podršku 23 odsto glasača, prema 22,6 odsto podrške za konzervativnu Novu demokratiju, prenio je Rojters.

Radi poređenja, anketa iste agencije od nedjelje je pokazivala razliku između Sirize i Nove demokratije od 1,5 odsto.

Glasača koji su neodlučni ima 14 odsto, pokazala je anketa samo tri nedjelje uoči izbora koji će se održati 20. septembra.

Krajnje desničarska stranka "Zlatna zora" je na trećem mjestu, sa 6,1 odsto glasova, a slijedi komunistička partija KKE sa 5,5 odsto.

Narodno jedinstvo, stranka koju su prije dvije nedelje formirali odmetnuti članovi Sirize koji se protive uslovima dobijanja trećeg paketa pomoći od međunarodnih kreditora, ima podršku 3,9 odsto glasača.

Sa druge strane, bivši koalicioni partneri Sirize - Nezavisni Grci - neće dobiti dovoljno glasova za ulazak u parlament, pokazuje današnja anketa.

Bivši premijer Aleksis Cipras podnio je ostavku krajem avgusta, samo sedam mjeseci od početka svog četvorogodišnjeg mandata, u pokušaju da uguši pobunu krajnje ljevičarskih poslanika iz redova svoje stranke i učvrsti svoju moć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije