Svijet

Traje blokada kod Londonskog mosta, nova istraga u toku

Traje blokada kod Londonskog mosta, nova istraga u toku
Traje blokada kod Londonskog mosta, nova istraga u toku

LONDON - Veći dio oblasti oko Londonskog mosta ostao je blokiran dok policija nastavlja istragu o terorističkom napadu izvedenom u subotu uveče, a u toku je i nova istraga u bloku nedaleko od stana dvojice napadača, u trenutku kada se Britanci pripremaju da odaju poštu žrtvama napada.

Ne očekuje se da će danas biti ponovo otvorena oblast oko pijace Borou, nedaleko od Londonskog mosta, gdje su napadači ubadali ljude nožem nakon što su pokosili phešake na mostu, prenosi AP.

Obližnja želheznička stanica na Londonskom mostu počela je da radi, ali je jedan od izlaza koji vodi ka blokiranoj oblasti i dalje zatvoren.

U međuvremenu, pokrenuta je nova istraga, u Ilfordu, nešto shevernije od četvrti Barking u istočnom dijelu prestonice, samo nekoliko sati nakon što je policija saopštila da je oslobodila bez optužbi svih 12 osumnjičenih koje je privela poslije napada, i objavila imena dvojice od trojice napadača.

Jedan od napadača, Huram Šazad But, pojavio se ranije u dokumentarcu "Komšije džihadisti" i bio je poznat britanskim istražiteljima, što je izazvalo gnijev u Britaniji, dok drugi napadač, Rašid Reduan, nije poznat policiji.

(Foto: Tanjug/AP)

Identitet trećeg napadača nije objavljen.

Sva tri napadača ubijena su u okršaju sa policijom ubrzo nakon napada, u kojem je ubijeno sedam osoba, a desetine povređene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije