Svijet

Tramp: Ako budem predsjednik, imaćemo dobre odnose sa Rusima

Tramp: Ako budem predsjednik, imaćemo dobre odnose sa Rusima
Tramp: Ako budem predsjednik, imaćemo dobre odnose sa Rusima

VAŠINGTON - Najvjerovatniji republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp uvjeren je da će uspostaviti dobre odnose sa Rusijom, ako uđe u Bijelu kuću.

On je za Si-En-En ublažio prethodnu izjavu da bi SAD trebalo da ruše ruske avione ako se približe suviše američkim vojnim ciljevima.

Tramp bi, da je on na čelu države, u tom slučaju nazvao Putina i zamolio ga da "to više ne radi" jer je to "nepoštovanje američke vojske, zemlje i predsjednika".

On je odbio da odgovori na pitanje je li ikada razgovarao sa predsjednikom Rusije, ali je naveo da ga je Putin u svom govoru nazvao "genijem".

Tramp je u četvrtak postao jedini republikanski predsjednički kandidat nakon što su se dva njegova posljednja protivnika Ted Kruz i DŽon Kesić povukli iz trke za predsjedničku nominaciju.

Ipak, Tramp još nije zvaničan kandidat dok to ne bude potvrđeno na stranačkoj konvenciji.

Ruski mediji negiraju da je Putin nazvao Trampa "genijem" i podsjećaju da je na prošlogodišnjoj konferenciji za novinare on za Trampa rekao da je "jako živahan čovjek i, bez sumnje, talentovan", ali da "nije ruski posao da ocjenjuje njegove zasluge".

Tramp je na to odgovorio da je "počašćen što je dobio kompliment od čovjeka koji je izuzetno poštovan i u svojoj zemlji i u inostranstvu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije