Svijet

Tramp: Hilari namjestila izbore u Demokratskoj stranci

Tramp: Hilari namjestila izbore u Demokratskoj stranci
Tramp: Hilari namjestila izbore u Demokratskoj stranci

VAŠINGTON - Čovjek Bernija Sandersa nikada nije imao šanse na izborima za Demokratski nacionalni komitet, Klintonova je tražila da to bude Perez, napisao je Donald Tramp na "Tviteru".

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da su izbori za predsjednika Demokratske stranke "namješteni" u korist njegove doskorašnje demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Tramp je to naveo u komentaru objavljenom na Tviteru, nakon što je Tomas Perez u subotu izabran za novog predsjednika Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC).

"Trka za predsjednika DNC-a je, naravno, u potpunosti bila 'namještena'. Čovjek Bernija Sandersa, kao ni sam Berni, nikada nije imao šanse. Klintonova je tražila da to bude Perez!", napisao je Tramp na toj društvenoj mreži.

Tramp je, takođe putem Tvitera, čestitao Perezu, poručivši da "ne može biti srećniji zbog njega, kao i zbog Republikanske partije".

Perez je izabran na čelo Demokratske stranke, sa 235 glasova od ukupno 447.

Ovaj bivši sekretar za rad pozvao je demokrate da se bore protiv "najgoreg predsjednika u istoriji SAD", dodavši: "Svi smo zajedno u tome", prenosi Independent.

"Prolazimo kroz krizu povjerenja, krizu relevantnosti", zaključio je novi lider demokrata, kome je Hilari Klinton pružila podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije