Svijet

Tramp: Nema pritiska oko roka za denuklearizaciju Pjongjanga

Tramp: Nema pritiska oko roka za denuklearizaciju Pjongjanga
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Nema pritiska oko roka za denuklearizaciju Pjongjanga

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da želi da Sjeverna Koreja okonča svoj nuklearni program, ali da ne žuri i da se na Pjongjang ne vrši pritisak oko roka za to.

On je na konferenciji za novinare održanoj u Bijeloj kući rekao da sankcije protiv Sjeverne Koreje ostaju na snazi i dodao da ta zemlja u skorije vrijeme nije izvela neklearne ili raketne probe, prenosi "Reuters".

"Ne žurim. Nema testiranja. Dokle god nema proba, ja ne žurim. Ukoliko do toga dođe, to je već nešto drugo. Volio bih da vidim konačnu denuklearizaciju Sjeverne Korejke", rekao je Tramp.

Ranije juče Tramp je razgovarao sa južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-inom o predstojećem samitu sa sjevernokorejskim liderom, koji bi trebalo da se održi 27. i 28. februara u Hanoju, i tom prilikom Tramp je kazao da očekuje veliki napredak, prenosi Jonhap.

Tramp je u telefonskom razgovoru rekao da će o cijelom samitu obavijestiti Muna.

"Tramp je objasnio kako teku pripreme za samit u Hanoju i pregovori između SAD i Sjeverne Koreje i dvojica lidera su održali otvorene razgovore o konkretnim načinima saradnje za uspjeh drugog samita Sjeverne Koreje i SAD", navedeno je iz Munovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije