Svijet

Tramp: Obama ignorisao Ruse, očekivao pobjedu Klintonove

Tramp: Obama ignorisao Ruse, očekivao pobjedu Klintonove
Foto: Ilustracija | Tramp: Obama ignorisao Ruse, očekivao pobjedu Klintonove

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp je danas na Twitterurekao da bivši predsjednik SAD Barak Obama nije ništa uradio nakon što je dobio obavještenje od Centralne obavještajne agencije (CIA) da se Rusi miješaju u izbore, jer je "očekivao će Klintonova pobijediti".

"Razlog zbog koga predsjednik Obama nije uradio ništa u vezi Rusije, nakon što ga je CIA obavjestila o miješanju je zbog toga što je očekivao da će Klintonova pobijediti i nije htio da ''talasa''. On je sarađivao i ometao (pravdu) i nije izašlo dobro po demokrate i pokvarenu Hilari'''''', napisao je Tramp na Twitteru.

Po svemu sudeći, Tramp se pozvao na članak američkog lista "Vašington post" koji se bavi načinom na koji se Obama ponio prema ruskim pokušajima da se utiče na glasače, navodi AP.

Tramp je rekao da istražitelji nemaju nijedan snimak koji ukazuje na to da su njegovi saradnici bili u dosluhu sa Moskvom kako bi se izvršio uticaj na američke predsjedničke izbore 2016. godine.

"Nakon mjeseci istraživanja Rusije ''pod lupom'' nemaju njiedan snimak mojih ljudi kako sarađuju. Nema saradnje i nema ometanja (pravde). Trebalo bi da mi se izvini!", napisao je Tramp na Twitter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije