Svijet

Tramp: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

Tramp: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara
Foto: N.N. | Tramp: Za svaki novi propis ukinuta 22 stara

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp govorio je o svom napretku u ukidanju saveznih propisa, koji kako kaže, koštaju Ameriku hiljade milijardi dolara bez naročite koristi.

Predsjednk je iz Bijele kuće poručio da je premašen cilj njegove administracije da za svaki novouvedeni propis ukine dva stara i da su u stvari za svaki novi propis ukinuta 22 ranija propisa, prenosi Glas Amerike.

Protivnici deregulacije žestoko kritikuju njegovu najnoviju odluku o ukidanju propisa o takozvanoj neutralnosti interneta na osnovu kojeg svako ima pođednak pristup internetu.

Američka Federalna komisija za komunikacije (FČ), sada pod republikanskom kontrolom, ukinula je opšte važeće pravilo neutralnosti kojeg su morale da se pridržavaju sve američke telekomunikacione kompanije.

Predsednik Tramp tvrdi da postojeća federalna regulativa ide na štetu i biznisa i ravoja. On je prikazao koliko je obimna federalna regulativa, koju želi da smanji.

“Tu smo gdej smo bili 1960. Kada sve bude gotovo, bice toga manje nego što je bilo 1960. Imaćemo odličnu regulativu.”, kazao je Tramp.

On kaže da je mnogo toga već učinjeno.

“U prvih 11 meseci ukinuli smo i odložili primjenu više od 1.500 planiranih regulatornih propisa. Više je učinjeno od svih dosadašnjih predsjednika. To se vidi na berzi, u pokazateljima kompanija i u tome što se kompanije vraćaju kuci.”, dodaje on.

Tramp je naveo da su regulatorne restrikcije ukinute u sektoru energetike, proizvodnji uglja i industriji automobila, kao i u pogledu dugogodišnjih projekata, kao što su naftovodi Kistoun XL i Dakota Ačeš.

Po njemu, predstoji ukidanje još mnoštva propisa, prije nego što američka ekonomija bude ponovo konkurentna na svjetskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije