Svijet

Tramp podržao Romnija za Senat

Tramp podržao Romnija za Senat
Foto: Wall Street Journal | Tramp podržao Romnija za Senat

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp podržao je kandidaturu za Senat nekadašnjeg republikanskog kandidata za Bijelu kuću Mita Romnija, što AP ocjenjuje kao još jedan znak da njih dvojica "zakopavaju sekire", nakon uvreda koje su ne tako davno upućivali jedan drugom.

Navodi se da je Romni, koji je 2012. izgubio izbore na kojima je demokratski kandidat Barak Obama osigurao drugi mandat, prošle nedjelje objavio da će pokušati da zamijeni na funkciji republikanskog senatora iz Jute Orina Heča, koji odlazi u penziju.

"On će biti sjajan senator i dostojni nasljednik Orina Heča i ima moju punu pomoć i podršku!'''', napisao je sinoć Tramp na Twitteru o Romnijevoj kandidaturi, na šta je nekadašnji guverner Masačusetsa reagovao hitro prihvatanjem podrške.

AP podsjeća da Tramp nije uvijek bio tako pozitivan kada je govorio o Romniju, pa je tako 2016. tvrdio da je Republikanska partija četiri godina prije toga mogla da pobijedi na predsedničkim izborima da se Romni nije "gušio poput psa" u borbi protiv Obame.

Podsjeća se i da je Romni tokom procesa biranja kandidata republikanaca za Bijelu kuću oštro kritikovao Trampa, nazivajući ga "folirantom" koji nije u stanju da vlada u Vašingtonu.

Romni je takođe kritikovao Trampovu reakciju na prošlogodišnju pucnjavu na mitingu bijelih rasista u Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžinija, a prošlog mjeseca je Trampovo vulgarno izražavanje o afričkim državama ocijenio kao nešto što nije u skladu s američkom istorijom i vrijednostima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije