Svijet

Tramp ponovno napao bivšu američku Miss Universe

Tramp ponovno napao bivšu američku Miss Universe
Tramp ponovno napao bivšu američku Miss Universe

VAŠINGTON - Još se nije ni ohladio od obračuna sa političkom suparnicom, a republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp ponovno je u utorak napao bivšu američku Miss Universe da se strašno udebljala, čime bi od sebe mogao odvratiti ženske birače.

Alicia Machado, pobjednica izbora ljepote 1996., optužila je Trampa, koji je do lani bio vlasnik licence za Miss Universe, da ju je nazvao pogrdnim imenima,te ju javno ponizio da se udebljala nakon izbora, prenosi Hina.

Jutro nakon što je Klinton, demokratska predsjednička kandidatkinja, podsjetila na Machado kao ogledni primjer kako republikanski multimilijarder tretira žene, Trump se ponovno obrušio na američku misicu.

"Ponovno se strašno udebljala i to je problem", rekao je Trump televiziji Fox.

"Ona je najgora (misica) koju smo ikada imali. Najgora, apsolutno najgora", dodao je. "Bila je nemoguća".

U prvoj televizijskoj debati u ponedjeljak navečer, klintonova je spomenula slučaj Machado odgovarajući na Trampovu ocijenu da Klinton "ne izgleda predsjednički".

Osudivši Trumpa zbog načina na koji se odnosi prema ženama,Klintonova je podsjetila da je Machado nazvao "Miss Piggy" i "Miss Housekeeping" jer je latinoameričkog porijekla.

"Donald, ona ima ime. Zove se Alicia Machado. I postala je američki državljanin i možeš se kladiti da će glasati na izborima u novembru", rekla je Klinton.

Trump je izgledao iznenađeno. "Odakle ti to?", upitao je svoju protukandidatkinju tri puta.

Ubrzo nakon debate, ljudi zaduženi za kampanju Hillary Clinton objavili su snimku u kojoj Machado, rođena u Venezueli, kaže da ju je Trump zastrašivao.

"Stalno je na mene vikao. Govorio bi mi 'izgledaš grozno' ili 'debela si', kaže Machado.

"On je rasist pun mržnje, uvjeren da postoje manje vrijedna ljudska bića od njega", istaknula je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije