Svijet

Tramp u Sjevernoj Karolini: Tu sam da pomognem, 100 odsto

Tramp u Sjevernoj Karolini: Tu sam da pomognem, 100 odsto
Foto: Tanjug/AP | Tramp u Sjevernoj Karolini: Tu sam da pomognem, 100 odsto

HAVLOK - Predsjednik SAD Donald Tramp doputovao je danas u Sjevernu Karolinu, saveznu državu koja je pretrpjela ogromne štete u naletu uragana Florens, i tom prilikom poručio vlastima i građanima da će "sto odsto biti uz njih" poslije nevjerovatnih poplava.

"Ništa neće ostati neurađeno", istakao je predsjednik, koji je u Sjevernu Karolinu stigao kako bi procijenio pričinjenu štetu poslije snažne oluje, prenosi AP.

Američka agencija napominje da je Tramp u nekim trenucima teško pokazivao saosjećanje tokom nacionalnih kriza, ali ističe da je on danas uputio utješne riječi porodicama koje su pretrpjele gubitke.

"Amerika žali zajedno sa vama i srca nam se slamaju zbog vas", poručio je danas Tramp.

Kada je guverner Sjeverne Karoline zatražio federalnu podršku, predsjednik je rekao da će "biti tu".

Tokom posjete obalskoj marinskoj bazi, prvoj od više stanica planiranih tokom današnje posjete, Tramp je pozdravio službe koje su pružile prvi odgovor na oluju.

Uoči polaska za Sjevernu Karolinu iz Bijele kuće, Tramp je novinarima rekao da će posjetiti i Južnu Karolinu prije nego što se vrati u Vašington kasnije danas.

Danima poslije prvih udara snažnog uragana, Sjeverna Karolina se bori s poplavama, a građani Vilmingtona stoje u redovima za besplatnu hranu, vodu i ćebad.

U naletima uragana stradale su 34 osobe u tri savezne države.

Uragan Florens, četvrte kategorije, trenutno je samo "kišna i vjetrovita masa" niskog vazdušnog pritiska, ali se ubrzava na putu ka gusto naseljenom sjeveroistoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije