Svijet

Tramp u politici zbog biznisa?

Tramp u politici zbog biznisa?
Tramp u politici zbog biznisa?

VAŠINGTON - Donald Tramp, jedan od pretendenata za republikanskog kandidata na izborima za predsjednika SAD, predstavlja, po sopstvenim riječima, "oličenje američkog uspjeha", pa se neki pitaju zbog čega on uopšte rizikuje da ugrozi poslovnu imperiju vrijednu milijardu dolara kako bi učestvovao u trci za Bijelu kuću.

Stručnjaci vjeruju da se njegova ne mnogo izgledna kampanja u kojoj je već vrijeđao rivale, nazvao Meksikance silovateljima i imao niz drugih gafova, u stvari, opet vrti oko biznisa.

On zapravo ne želi Bijelu kuću, već polugu uticaja koja bi mu mogla donijeti još veće bogatstvo, navodi AFP, pozivajući se na izjave stručnjaka.

Donald Tramp tajkun i zvijezda rijalitija posjeduje impresivnu imperiju nekretnina, hotela i golf igralista, a Lari Čaguris, profesor marketinga na Univerzitetu Pejs u Njujorku, kaže da on predsjedničkom kampanjom želi da "uglača Tramp brend," pri čemu "zna da neće biti predsjednik".

Međutim, ukoliko stekne dovoljno uticaja i snage da bude taj koji će dati "blagoslov" uspješnom kandidatu za Bijelu kuću, Tramp mogao postići "posao nad poslovima", ukazuje Čaguris.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije