Svijet

Tramp u problemu, nema gdje da odsjedne u Hamburgu

Tramp u problemu, nema gdje da odsjedne u Hamburgu
Tramp u problemu, nema gdje da odsjedne u Hamburgu

VAŠINGTON - Luksuzni hamburški For sizons hotel odbio da ugosti predsjednika SAD Donalda Trampa i njegovu pratnju tokom predstojećeg sastanka predsjednika država grupe G20.

Sastanak će se u julu održati u Hamburgu, javlja hamburški dnevnik Hamburger abendblat.

"Hotel Fermont for sizons odbio je zahtjev delegacije Donalda Trampa, tako da se zasad još ne zna gdje će američki predsjednik da odsjedne", piše ovaj hamburški dnevnik.

S obzirom na to da su svi prikladni luksuzni hoteli u to vrijeme već zauzeti, spekuliše se o tome da bi američko izaslanstvo s Trampom na čelu moglo odsjesti u berlinskom hotelu Adlon te da bi tokom samita G20 7. i 8. jula moglo letjeti za Hamburg, koji je udaljen oko 250 km vazdušne linije od Berlina.

U prilog toj opciji govori činjenica da luksuzni hotel Adlon ima iskustva u ugošćavanju gostiju visokog bezbjednosnog rizika i da se hotel nalazi tik uz Ambasadu SAD u Njemačkoj.

Hamburška policija je istovremeno saopštila da će svi visoki gosti samita odsjesti u "centru Hamburga".

Za razliku od ostalih učesnika samita G20, za koje hamburška policija ima podatke o mjestu odsjedanja tokom boravka u Hamburgu, o američkoj delegaciji policija ne posjeduje "nikakve informacije".

Tokom susreta na vrhu u Hamburgu većina luksuznih hotela je već rasprodata, a u međuvremenu i hoteli s dvije zvjezdice na širem gradskom području traže 350 evra za noćenje bez doručka, prenio je portal Jutarnjeg lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije