Svijet

Tramp: Sve bi moglo da bude okončano u Indijani

Tramp: Sve bi moglo da bude okončano u Indijani
Tramp: Sve bi moglo da bude okončano u Indijani

VAŠINGTON - U SAD se danas održavaju još jedni važni izbori u trci za predsedničke nominacije Republikanske i Demokratske stranke, a prema najnovijim anketama Donald Tramp ima ubjedljivu prednost u saveznoj državi Indijani, dok Hilari Klinton ima malo vođstvo u odnosu na Bernija Sandersa.

Konačan cilj sve je bliži za Donalda Trampa, koji je poručio da bi trka za predsedničku nominaciju Republikanske stranke mogla da bude okončana u Indijani.

"Izbacio sam 17 osoba. Dva preostala kandidata se drže za vrhove prstiju. Guše se i govore: nemojte nas pustiti da budemo poraženi", kazao je Tramp, prenio je Glas Amerike.

Tramp je osim rivala, oštro kritikovao i Kinu, optužujući je za, kako je naveo, najveću krađu u istoriji sveta.

"Imamo trgovinski deficit sa Kinom od 500 milijardi dolara i mi ćemo to promeniti. Mi smo kao kasa koju pljačkaju. Međutim, mi imamo moć sa Kinom. Kada Kina ne želi da riješi problem u Severnoj Koreji, mi ćemo reći: žao nam je, morate to da riješite. Zato što ne možemo da dozvolimo Kini da siluje našu zemlju - jer to je ono što oni rade", naveo je Tramp.

Ako pobijedi na današnjim izborima, poslovni magnat će imati više od hiljadu delagata što će ga približiti magičnoj cifri - 1.237.

Prema posljednjim anketama, Tramp ima dvocifrenu prednost u odnosu na najbližeg rivala Teda Kruza, koji je poručio da neće odustati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije