Svijet

Transkript audio snimka otkrio posljednje Kašogijeve riječi

Transkript audio snimka otkrio posljednje Kašogijeve riječi
Foto: Ilustracija | Transkript audio snimka otkrio posljednje Kašogijeve riječi

ISTANBUL - "Ne mogu da dišem" su bile posljednje riječi koje je izrekao Džamal Kašogi prije nego što je ubijen u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra ove godine, navodi izvor upućen u istragu ubistva kolumniste "Washington Posta".

Izvor koji je pročitao transkript audio snimka koji je zabilježio posljednje momente života Džamal Kašogija je izjavio da je posve jasno da ubistvo 2. oktobra nije bilo stvar slučajnosti, već da je bilo izvršenje već ranije utvrđenog plana smaknuća saudijskog novinara.

Isto tako, izvor opisuje da se Kašogi borio protiv grupe ljudi koja ga je na kraju uspjela savladati i ubiti, prenosi CNN.

U audio zapisu na osnovu kojeg je sačinjen transkript sadržani su zvukovi testeranja Kašogijevog tijela, ali se u pozadini može čuti izuzetno glasna muzika kojom su izvršioci željeli da nadjačaju zvuk motorne pile.

Takođe, transkript sugeriše da su ubice napravile i niz telefonskih poziva prije i nakon smaknuća Kašogija, a turski zvaničnici vjeruju da su pozivi bili upućeni samom političkom vrhu u Rijadu.

Neki detalji u transkriptu, koji je inače dospio do CNN-a, pojavili su se u prethodnim izvještajima o sadržaju snimka. Međutim, ovo je najsadržajniji segment transkripta koji je do sada objavljen.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije