Svijet

U Baltimoru ukinut policijski čas

U Baltimoru ukinut policijski čas
U Baltimoru ukinut policijski čas

BALTIMOR - Gradonačelnica Baltimora Stefani Rolings-Blejk ukinula je policijski čas, koji je u tom gradu uveden nakon masovnih nemira, a više hiljada pripadnika Nacionalne garde počelo je da se povlači sa ulica.

Gradonačelnica Stefani Rolings-Blejk bila je suočena sa sve učestalijim pozivima da to učini, posebno od vlasnika restorana i radnji koji su tvrdili da im je posao time oštećen, prenio je AFP.

Vlasti Baltimora su uvele policijski čas 28. aprila nakon protesta i nereda zbog smrti Afroamerikanca Fredija Greja u pritvoru.

Da bi spriječili nerede i nasilje, vlasti su rasporedile na ulicama Baltimora oko 3.000 pripadnika Nacionalne garde Merilenda.

Na hiljade ljudi pozivalo je i juče na pravdu u Baltimoru, u novim demonstracijama, dan pošto je šest policajaca optuženo za smrt Afroamerikanca Fredija Greja dok je bio u pritvoru.

Za razliku od nasilja i pljački, koje su se razbuktale u ponedjeljak, poslije Fredijeve sahrane, ovoga puta je sve proteklo u mirnoj atmosferi, kada su se demostranti, i bijelci i crnci, okupili pred gradskom upravom.        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije