Svijet

U Belgiji razbijena mreža koja cijelu Evropu snabdijeva ekstazijem

U Belgiji razbijena mreža koja cijelu Evropu snabdijeva ekstazijem
U Belgiji razbijena mreža koja cijelu Evropu snabdijeva ekstazijem

BRISEL - Policija je u Holandijij i Belgiji privela desetine osoba u sklopu istrage o mreži koja snabdijeva cijelu Evropu sintetičkim drogama, zahvaljujući laboratorijima u kojima se dnevno proizvodi do milion tableta ekstazija objavile su belgijske vlasti.

Holandija i Belgija smatraju se najvećim proizvođačima sintetičkih droga u svijetu, a droga koja se tamo proizvodi rasparčava se širom Europe, navela je u saopštenju belgijska policija.

U zajedničkim operacijama izvedenim danas uhapšeni su glavni protagonisti ove kriminalne mreže te ukupno više desetina osoba uključenih u nju, dodaje se u saoštenju.

U Belgiji je policija najviše pažnje usmjerila na Lijež, u kojemu je zaplijenila 300 tona hemijskih proizvoda potrebnih za proizvodnju sintetičkih droga.

Istovremeno je u Holandiji otkriveno 16 laboratorija za proizvodnju droge te skladišta u kojima je pohranjivana. Navodi se da su laboratoriji imali mogućnosti proizvodnje više od milion tableta ekstazija dnevno.

Više od pola tone konačnog proizvoda je zaplijenjeno u Holandiji, u kojoj su, prema saopštenju, neke laboratorije bili smješteni u rezidencijalnim zonama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije