Svijet

U Berlinu otkazan Tompsonov koncert

U Berlinu otkazan Tompsonov koncert
U Berlinu otkazan Tompsonov koncert

ZAGREB - Nakon pisanja njemačkih medija, planirani koncert hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, prepoznatljivog po nacionalističkim nastupima, u subotu u Berlinu je pod velikim znakom pitanja, pišu hrvatski mediji.

Njemački mediji, kako se navodi, pišu da se zbog Tompsonove koncertne turneje pod nazivom "Ora et labora", kako se navodi, spremaju i protesti u glavnom njemačkom gradu.

Nakon niza napisa u njemačkim medijima o Tompsonu kao pjevaču koji veliča fašizam, odnosno ustaški režim, pjevač je najprije ostao bez dvorane u kojoj je bio predviđen nastup.

"Kolumbijahol" u Berlinu je, kako se navodi, jednostrano raskinuo ugovor sa organizatorima Tomsonove turneje.

Potvrdili su to i sami organizatori Cro Best Berlin na svojoj Facebook stranici. Organizatori pritom navode da sto posto stoje uz umjetnika Tompsona i da njegov album nema veze s fašizmom.

Cro Best Berlin pokušava da do subote u podne pronađe novu dvoranu kako bi koncert, ipak, bio održao u istom terminu.

Pisanje njemačkih dnevnika Tagespigela i Tageszajtuna o Tompsonu u kontekstu veličanja ustaštva odjeknulo je u tamošnjoj javnosti i izazvalo reakciju lijevih krugova koji su, kako bi spriječili koncert, po internetskim forumima počeli da pozivaju na protesta uoči održavanja Tompsonovog nastupa, prenio je riječki "Novi list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije