Svijet

U Gazi poginula dva dječaka

U Gazi poginula dva dječaka
U Gazi poginula dva dječaka

GAZA - U izraelskim napadima na Gazu ubijena su dvojica dječaka iz porodice Alvan, Imad i Kasim, javio je reporter Anadolu Agency (AA).

Više članova porodice Alvan je ranjeno u jednom od više stotina izraelskih artiljerijskih, vazušnih i kopnenih napada na Pojas Gaze. Imad i Kasim dvoje su od 74 djeteta ubijenog od 7. jula, kada je izraelska vojska pokrenula operaciju "Linija zaštite".

Najmanje devet osoba je poginulo u jutrošnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze, a ukupan broj poginulih Palestinaca od početka izraelskih napada povećan je na 306.

Portparol Ministarstva zdravstva palestinske vlade u Gazi Esre Al-Kudra kazao je za AA da je tokom sinoćnjem napada Izraela na različite regije Gaze smrtno stradalo devet, a ranjeno više desetina osoba.

Prema riječima Kudre, u centralnom dijelu Gaze poginula je jedna, sjevernom dijelu takođe, jedna te zračnom napadu na južni grad Han Yunus poginulo je sedam Palestinaca.

Kazavši kako je od početka napada Izraela, koji je više puta prekršio odluke UN-a, smrtno stradalo 306 Palestinaca, a ranjeno ih oko 2.250, Al Kudra je dodao da se u zračnim, kopnenim i napadima mornaricom stradalo 74 djece i 26 žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije