Svijet

U Kolumbiji nožem uboden dvadesettrogodišnji Hrvat

U Kolumbiji nožem uboden dvadesettrogodišnji Hrvat
Foto: N.N. | U Kolumbiji nožem uboden dvadesettrogodišnji Hrvat

Hrvatski državljanin Ivan Akulov napadnut je u sjevernom gradu Cartagena de Indias gdje su ga pokušali opljačkati.

Nepoznati napadači povrijedili su hladnim oružjem hrvatskog dvadesettrogodišnjeg turistu na sjeveru Kolumbije, a trenutno je van životne opasnosti, javile su kolumbijske radijske stanice RCN Radio i Caracol Radio.

On je šetao preko mosta blizu istorijskog centra grada kada su mu dvije osobe oduzele mobitel. Suprotstavio se napadačima nakon čega su mu zadali ubodnu ranu u leđa.

Odveden u bolnicu San José de Torices gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Nalazi se van životne opasnosti te se u toj bolnici oporavlja od povrede.

"Prema prvim informacijama kojima raspolažemo, on je bio žrtva pljačke. Nije krvario puno i pružena mu je zdravstvena njega" - rekla je Adriana Meza, direktori zdravstvenog administrativnog odjeljenja u Cartageni.

Policija je saopštila kako istražuje slučaj i nastoji pronaći zasad nepoznate napadače. Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu i hrvatska ambasada u Brazilu, koja pokriva i Kolumbiju, još se nisu izjašnjavali o ovom slučaju.

RCN Radio je na svojoj internet stranici naveo kako ovo nije bio prvi napad na strance u tom primorskom gradu. Posljednjih dana je šest njemačkih turistkinja napadnuto u jednom hostelu na ostrvu Barú, jednom od turistički najatraktivnijih dijelova grada. Hostel je nakon toga zatvoren uz obrazloženje kako nije imao potrebne mjere sigurnosti za goste.

Cartagena de Indias je primorski grad s oko milion stanovnika na obali Karipskog mora.

Hrvatsko ministarstvo spoljnjih poslova na svojoj internet stranici preporučuje izbjegavanje putovanja "koja nisu nužna" u određena područja Kolumbije. „Postoji velika opasnost od terorizma ali unatoč visokim razinama kriminala, većina turističkih posjeta Kolumbiji protječe bez problema“, navedeno je u obavještejnu iz januara 2016. godine.

 - Izbjegavajte pokazivati vrijedne predmete kao što su laptopi, kamere i mobilni telefoni. Izbjegavajte nositi nakit i sa sobom nosite samo minimalne količine novca - dodaje se u preporuci za putovanje u tu južnoameričku zemlju.

Kolumbijski internet portal El Universal prvo je naveo kako je napadnut ruski turist, ali onda je i on u svom izvještaju naveo kako je riječ o hrvatskom turistu. On je stigao u Cartagenu avionom u nedjelju ujutro sletjevši na tamošnji aerodrom Rafael Núñez. Zaputio se zatim prema hostelu na sjeveru grada. Gledajući u mobilni telefon vidio je da se hostel nalazi u blizini, u predjelu Torices.

Išao je pješke prema hostelu navođen GPS-om svog mobilnog telefona. Kada je na mostu izvadio da provjeri ide li pravim putem primijetilo ga je dvoje napadača i pokušalo da ga opljačka. Napad se dogodio u predjelu Torices. Napadači su pobjegli s njegovim mobilnim telefonom a ljudi koji su se zatekli tu su Hrvatu priskočili u pomoć te pozvali policiju, izvijestio je El Universal. Policija ga je odvezla u obližnju bolnicu San José de Torices. Bio je pri svijesti a vitalni organi nisu bili oštećeni te se trenutno oporavlja ondje.

(Hina / 24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije