Svijet

U Velikoj Britanija počinje predizborna kampanja

U Velikoj Britanija počinje predizborna kampanja
U Velikoj Britanija počinje predizborna kampanja

LONDON - U Velikoj Britaniji danas zvanično počinje predizborna kampanja uoči izbora 7. maja, a najveći rivali tradicionalno će biti konzervativci premijera Dejvida Kamerona i laburisti Eda Milibanda.

Kameron će posljednji put posjetiti kraljicu Elizabetu u svojstvu premijera, čime će formalno označiti kraj mandata petogodišnje koalicione vlade.

Ministri ostaju na funkcijama do formiranja novog kabineta, a Parlament je formalno raspušten. Svih 650 izbornih jedinica dobilo je naloge da se pripreme za glasanje.

Očekuje se da će predizbornom kampanjom dominirati pitanja ekonomije, budžetskih rezova, članstva Britanije u EU i imigracije, prenio je Bi-Bi-Si.

Prema najavama, Kameron će danas objaviti da je Britanija na "pravom putu" i da bi vlada laburista donijela "ekonomski haos."

Sa druge strane, Miliband će u današnjem nastupu reći da konzervativci predstavljaju jasnu "opasnost" po britanske kompanije.

Očekuje se da će on upozoriti da najavljeni referendum o članstvu zemlje u EU može da dovede do velikog pada uticaja Britanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije