Svijet

U borbama sa ID u Iraku ranjeni britanski specijalci

U borbama sa ID u Iraku ranjeni britanski specijalci
U borbama sa ID u Iraku ranjeni britanski specijalci

LONDON - Trojica pripadnika britanskih specijalnih snaga povrijeđena su u borbi sa džihadistima Islamske države u Iraku, objavio je danas britanski list "Miror", ne navodeći detalje o izvoru te vijesti.

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ne komentariše aktivnosti specijalnih snaga, preneo je Rojters.

"Miror" je naveo da su povređeni pripadnici Specijalne vazdušne službe (SAS) i Specijalne mornaričke službe (SBS) bili dio specijalne patrole na sieveru Iraka, kad je na njih vatru otvorilo 30 džihadista iz terenskih "hamvi" vozila koje su ukrali od iračke vojske.

Britanski list je naveo da je patrola u kojoj su učestvovali britanski, njemački i američki specijalci imala za cilj da identifikuje položaje IS van Mosula i da uoči slabe tačke odbrane džihadista.

Svi džihadisti koji su učestvovali u ovom incidentu su ubijeni kad su specijalci uzvratili vatru automatskim oružjem i pozvali u pomoć vazdušne snage da izvrše udar.

Trojica povrijeđenih, koji su imali rane od šrapnela, primili su prvu pomoć na licu mjesta, nakon čega su helikopterom prebačeni u bolnicu, naveo je "Miror".

Britanija učestvuje u vazdušnim udarima na položaje IS u Iraku i Siriji, a britanske trupe na terenu obučavaju iračke bezbjednosne snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije