Svijet

U dva samobilačka napada najmanje 27 poginulih

U dva samobilačka napada najmanje 27 poginulih
U dva samobilačka napada najmanje 27 poginulih

POTISKUM - U dva samoubilačka napada na autobuskim stanicama u sjevernom dijelu Nigerije, danas je poginulo najmanje 27 ljudi, a više desetina je ranjeno, javljaju zapadne agencije.

Prva eksplozija se desila na prepunoj autobuskoj stanici u sjeveroistočnom nigerijskom gradu Potiskumu, kada je poginulo najmanje 17 ljudi i više od 50 ranjeno.

Najnoviji napad u Potiskumu počinila je žena bombaš koja se na silu probila do autobusa prije nego što je detonirala eksplozivnu napravu, rekla su dva svjedoka u telefonskoj izjavi za agenciju Rojters.

Niko nije preuzeo odgovornost za današnji napad koji, kako prenosi agencija, nosi obilježje ekstremista grupe Boko Haram.

Potiskum, komercijalna prestonica nigerijske države Jobe, u više navrata je bila poprište bombaških napada.

Druga eksplozija dogodila se četiri sata kasnije, na autobuskom terminalu u Kanu, najvećem gradu na sjeveru, koji je često na meti ekstremista Boko Harama, navodi AFP.

Dvojica terorista digla su sebe u vazduh u trenutku kada su ušla u autobus na terminalu u tom gradu.

U eksploziji je poginulo 10 ljudi.

Eskretmisti Boko Harama, koji su pretrpjeli niz poraza u vojnoj ofanzivi nigerijske vojske i vojske susjednog Kameruna, Nigera i Čada, često, pod pritiskom, odgovaraju napadima na civile, navode agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije