Svijet

U granatiranju Donjecka poginula četiri civila

U granatiranju Donjecka poginula četiri civila
U granatiranju Donjecka poginula četiri civila

DONJECK - Četiri civila su poginula, a devet je povrijeđeno od eksplozija granata u gradu Donjecku na istoku Ukrajine, saopštile su danas lokalne vlasti.

"Ukrajinska vojska izvršila je grantiranje Donjecka i od eksplozija su poginula četiri civila, a devet je ranjeno. Granatiranje je počelo juče u popodnevnim časovima i obustavljeno je u 3.00 časa", navodi se u saopštenju gradskih vlasti Donjecka.

U saopštenju se dodaje da se žestoke borbe vode u oblastima Petrovski, Kirov, Kujbišev i Kijevski, gdje je uništeno nekoliko kuća.

Zamjenik komandanta profederalnih snaga Donjecke Narodne Republike /DNR/ Eduard Bašurin rekao je ruskoj novinskoj agenciji "RIA Novosti" da borbe traju i nedaleko od aerodroma u Donjecku, selu Nikišino i gradu Dokučajevsk.

"Granatiranje je žestoko. Poginulo je pet pripadnika milicija, dok je 30 ranjeno", naglasio je Bašurin.

Sredinom aprila ove godine, ukrajinske oružane snage pokrenule su operaciju na jugoistoku Ukrajine zbog odbijanja lokalnog stanovništa da prizna nove vlasti u Ukrajini.

Dogor o prekidu vatre potpisan je 5. septembra tokom trilateralnog sastanka Kontakt grupe za Ukrajinu, koja se ponovo sastala 19. septembra radi postizanja saglasnosti o dodatnim detaljima za sprovođenje prekida vatre.

Međutim, obje strane optužuju jedna drugu za kršenje prekida vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije