Svijet

U kutijama za banane pronašli kokain vrijedan 30 miliona KM

U kutijama za banane pronašli kokain vrijedan 30 miliona KM
Foto: Facebook - Texas Department of Criminal | U kutijama za banane pronašli kokain vrijedan 30 miliona KM

OSTIN - Ogromne količine kokaina pronađene su u kutijama za banane koje su trebale biti donirane Odjeljenju za krivično pravosuđe u Teksasu.

Kokain se nalazio u 45 kutija, a procijenjena vrijednost pronađene droge je skoro 18 miliona dolara (skoro 30 miliona konvertibilnih maraka), prenose američki mediji.

Sudeći prema statusu objavljenom na Facebook stranici teksaškog Odjeljenja za krivično pravosuđe, dvojica policajaca su pri prijemu robe uočila da nešto nije u redu.

Naime, jedna od kutija izgledala je drugačije od ostalih. Policajci su najprije presjekli trake, izvukli kutiju i otvorili je. U kutiji je, ispod banana, pronađen sumnjiv paket unutar kojeg se nalazila bijela praškasta supstanca. Policajci su odmah obavijestili lučke vlasti i čekali njihove instrukcije.

Nakon što su istražioci stigli, utvrdili su da je sumnjiva supstanca kokain. Carinski agenti pretražili su svih 45 kutija smještenih na dvije palete i svaka od njih bila je ispunjena drogom.

Nakon što su sve kutije ispražnjene, ono što je ostalo bilo je pravo skladište opijata. Policija je saopštila da je pronašla ukupno 540 paketića.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije