Svijet

U pobuni u zatvoru četvoro ubijeno, pregovori u toku

U pobuni u zatvoru četvoro ubijeno, pregovori u toku
U pobuni u zatvoru četvoro ubijeno, pregovori u toku

KASKAVEL - U pobuni u zatvoru u gradu Kaskavel u južnoj brazilskoj državi Parana ubijena su četiri zatvorenika i nekolicina je ranjeno, dok se dva zatvorska čuvara drže kao taoci, a pregovori zvaničnika i vođa zatvorenika koje vrše nasilje danas su nastavljeni.

Dvije žrtve su obezglavljene i još druga zatvorenika su poginula pošto su gurnuti s krova zgrade, dok su dva čuvara uzeta kao taoci u pobuni koja je počela juče ujutro.

Pregovore u cilju normalizacije situacije danas će biti nastavljeni pošto je 60 odsto zatvora tokom noći i dalje bilo pod kontrolom zatvorenika, rekao je portparol pravosuđa države Parana Elson Fakina. 

Zatvoru su uskraćena voda i struja, dodao je Fakina i naveo da policajci čuvaju zatvor radi zaustavljanja daljeg širenja pobune, prenijela je agencija AFP.

Lokalni mediji su prikazali da su zatvorenici, čija su lica prekrivena improvizovanim fantomkama, tukli muškarce koje su držali sa konopcima oko vrata na krovu jedne od zgrada.

U pobunu je uključeno najmanje 700 štićenika zatvora koji pljačkaju i pale i uništavaju delove objekta pod svojom kontrolom, a nasilje između zatvorenika najverovatnije uključuje pripadnike suparničkih narko bandi, dodaje BBC. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije