Svijet

U zatvor zbog morskog praseta

U zatvor zbog morskog praseta
U zatvor zbog morskog praseta

Esmir - Sami Šabić (37), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, osuđen je uslovno na 18 mjeseci jer je navodno ilegalno iznio morsko prase iz stana koji se nalazi u zgradi gdje je on kućni majstor.

Šabić, nastanjen u Harvud Hajtsu, priznao je jednu tačku optužnice koja se odnosi na ometanje privatnog posjeda. Iako je prvobitno bio optužen za provalu, to se ispostavilo netačnim jer je Šabić u stan ušao po nalogu gazde zgrade.

A sve je počelo tako što se jedan od stanara požalio na bube u stanu koji je iznajmio. Šabić je dobio nalog da ode u stan i popršće bube.

Tog 1. avgusta on je ušao u stan i poprskao ga. Kako se u stanu nalazio i kućni ljubimac morsko prase, on ga je uzeo, kako mu hemikalije ne bi naštetile.

Njegov advokat Džo Gamp izjavio je da je Šabić isključivo radio po naredbi svog gazde, tj. vlasnika zgrade. Morsko prase je sklonio iz poprskanog stana kako mu sprej ne bi naštetio:

"Ovo je najbizarniji slučaj koji sam imao", rekao je Gamp poslije izricanja kazne, a zatim i dodao:

"Zaista nije pošteno što je ovaj čovjek osuđen na uslovnu kaznu".

Inače, Šabić je čak 45 dana proveo u zatvoru zato što nije imao minimalan iznos od 10 odsto da plati kauciju i brani se sa slobode.

Saslušanju je prisustvovao i gazda zgrade, koji je rekao da je istina da se jedan od stanara požalio na bube u stanu. On je potvrdio da je Šabić radio po njegovom nalogu kad je ušao u stan i poprskao ga.

Gamp je pokušao da cijeli slučaj svede na prekršaj, međutim tužilac se nije složio s tim prijedlogom.

Govoreći o svom klijentu, Gamp kaže da on sada ima samo jednu želju:

"On samo želi da izađe iz zatvora i to je sve", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije