Svijet

U zemljotresu na Kosu stradali Šveđanin i Turčin

U zemljotresu na Kosu stradali Šveđanin i Turčin
Foto: Tanjug/AP | U zemljotresu na Kosu stradali Šveđanin i Turčin

BEOGRAD - Dvojica turista - Šveđanin i Turčin poginuli su na grčkom ostrvu Kos u zemljotresu koji se dogodio rano jutros u Egejskom moru u blizini popularnih grčkih i turskih turističkih destinacija.

Konzulat Turske u Grčkoj potvrdio je smrt turskog državljanina, navodeći da je drugi turski državljanin, koji je zadobio ozbiljne povrede, prebačen u bolnicu u Atinu.

Evakuisan je i jedan trajekt na kome se nalazilo 200 turskih državljana na putu sa Kosa prema Bodrumu, javljaju agencije.

U turskom ljetovalištu Bodrumu u bolnicu je prebačeno oko 80 povrijeđenih. Oni su povrede zadobili uglavnom zbog toga jer su u panici skakali sa prozora zgrada.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Zemljotres jačine 6,7 jedinica po Rihterovoj skali dogodio se na dubini od 10 kilometara, saopštio je Američki geološki zavod.

Zemljotres se dogodio u 22.31 časova po srednjoevropskom vremenu.

Prema navodima grčke obalske službe, zemljotres je nanio štetu u luci na ostrvu Kos, a u Turskoj nije registrovana znatnija materijalna šteta.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Turski zvaničnici upozorili su stanovništvo na naknadne potrese, a turska televizija NTV javila je da je zemljotres izazvao manji cunami kod Bodruma, te da su poplavljeni putevi.

Nema informacija da su građani BiH povrijeđeni u zemljotresu

U Ambasadi BiH u Atini nemaju zvaničnu informaciju da među povrijeđenima u zemljotresu na grčkim ostrvima Rodos i Kos ima državljana BiH, rečeno je Srni u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Informacija o eventualno povrijeđenim državljanima BiH u turskom ljetovalištu Bodrum u ovom ministarstvu još nemaju..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije