Svijet

Ubio je Bin Ladena, sada islamisti žele njegovu glavu (VIDEO)

Ubio je Bin Ladena, sada islamisti žele njegovu glavu (VIDEO)
Ubio je Bin Ladena, sada islamisti žele njegovu glavu (VIDEO)

LONDON - Britanski sljedbenici Islamske države objavili su na internetu adresu Roberta O’Nila, bivšeg marinca i pripadnika elitne jedinice SEAL, koji je ubio Osamu Bin Ladena

Britanski džihadisti uputili su poziv svojoj, kako kažu, “braći u Americi” da smaknu Roberta O’Nila, čovjeka koji je ubio vođu Al Kaide Osamu bin Ladena.

O’Nila se hvalio kako je u akciji izvedenoj u Pakistanu u martu 2011. upravo on ispalio smrtonosne hice u dotadašnjeg vođu Al Kaide i najtraženijeg čoveka na svijetu.

Novinari britanskog Dejli Mirora, koji svakodnevno prate aktivnosti ID i njegovih britanskih simpatizera na internetu, a naročito na društvenim mrežama, uočili su nedavno kako nekolicina njih dijeli putem mreže dokument sa uputstvima o tome kako pronaći O’Nlla.

O’Nil, inače, nije skrivena meta. Britanski džihadisti pišu kako je putovao po Americi i svuda se hvalio kako je ubio bin Ladena. On je inače o tome govorio i u dokumentarcu “Čovjek koji je ubio Osamu Bin Ladena”. (The Man Who Killed Osama bin Laden”)

Iz sigurnosnih razloga, O’Nil je odvojen od svoje porodice. 

Njegova je supruga pre dvije godine u intervjuu časopisu Eskvajer rekla da su ona i djeca zatražili promjenu prezimena radi sopstvene bezbjednosti. 

Miror pokušao je ovim povodom stupiti u kontakt s O’Nilom, ali bez uspjeha.

(NN, index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije