Svijet

Uhapšeni osumnjičeni za smrt 52 migranta na brodu

Uhapšeni osumnjičeni za smrt 52 migranta na brodu
Uhapšeni osumnjičeni za smrt 52 migranta na brodu

PALERMO - Italijanska policija uhapsila je 10 osoba osumnjičenih da su izvršili višestruka ubistva i učestvovali u trgovini ljudima, nakon što je, na prenatrpanom brodu kod obala Libije, švedska obalska straža pronašla 52 tijela smrtno stradalih migranata, saopšteno je danas iz kancelarije državnog tužioca.

Policija u sicilijskom gradu Palermo zadržala je u pritvoru osumnjičene nakon što je brod "Posejdon" švedske obalske straže, sa migrantima spasenih sa brodova duž obala Libije, stigao u Palermo sa leševima, prenosi Rojters.

"Oni su identifikovani zahvaljujući svjedočenju preživjelih, a suočiće se sa optužbama za ubistvo i pomaganje u ilegalnoj imigraciji", saopštila je policija.

Italijanska obalska straža saopštila je u sredu da je približno 50 mrtvih pronađeno u skladištu jednog broda kod obala Libije, tokom operacije u kojoj su spašena 430 migranata.

Portparolka obalske straže rekla je da je švedski brod "Posejdon", koji radi sa agencijom EU za graničnu kontrolu Fronteks, plovio da pomogne migrantima na brodu i tamo pronašao oko 50 beživotnih tijela, prenio je Rojters.

ANSA izvještava, pozivajući se na spasioce, da su se migranti, vjerovatno, ugušili dimom iz brodskih mašina.

To je najnovija u nizu katastrofa sa migrantima smještenim u potpalublje, iz kog nisu mogli da se spasu, navodi italijanska agencija.

Rojters navodi da su pozivi za pomoć stigli sa deset brodova u nevolji u oblasti od 50 kilometara od libijske obale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije