Svijet

Ukrajina: U zasjedi ubijen komandant dobrovoljačke brigade

Ukrajina: U zasjedi ubijen komandant dobrovoljačke brigade
Ukrajina: U zasjedi ubijen komandant dobrovoljačke brigade

LUGANSK - Komandant dobrovoljačke brigade "Priviđenje" Aleksej Mozgovoj ubijen je iz zasjede na putu između Luganska i grada Alčevsk, gdje je stacionirana brigada, saopštili su njegovi saborci.

"To se dogodilo otprilike na istom mjestu gdje se 7. marta dogodio pokušaj ubistva Mozgovoja. Nepoznate osobe otvorile su vatru na džip u kojem se Mozgovoj nalazio sa pratnjom. Mozgovoj je teško ranjen i preminuo je na licu mjesta", izjavio je predstavnik brigade "Priviđenje".

On je dodao da su u pucnjavi ranjeni ljudi iz pratnje, ali nije mogao da kaže koji je stepen njihovih povreda, prenosi RIA "Novosti".

U toku je potraga za diverzantima.

Džip u kojem su se nalazili Mozgovoj i njegovi saborci pogođen je nedaleko od Mihajlovke na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Mozgovoj je u video-obraćanju 8. marta izjavio da je na njega izvršen pokušaj ubistva, nakon čega je prebačen u Alčevsku gradsku bolnicu sa lakšim povredama.

Nakon ukazane ljekarske pomoći on se vratio svojim obavezama.

Mozgovoj je bio jedan od najuspješnijih komandanata dobrovoljačke vojske Donbasa. U oružanoj borbi je učestvovao od proljeća 2014. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije