Svijet

Ukrajina zauzela Lugansk?

Ukrajina  zauzela Lugansk?
Ukrajina zauzela Lugansk?

KIJEV - Savjet za nacionalnu bezbjednost Ukrajine saopštio je danas da su vladine trupe poslije dva dana uličnih borbi preuzele kontrolu nad većim dijelom Luganska, koji su držali u okruženju.

"Vladine snage sada kontrolišu značajan dio grada, rekao je portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Andrej Lisenko, prenijela je agencija AP.

Ukrajinski mediji objavili su jutros da je u grad ušla kolona ruske vojne tehnike bez oznaka, kao i 1.200 vojnika u "zelenim uniformama" ne navodeći više detalja.

U Lugansku je proglašeno stanje humanitarne katastrofe, jer u gradu već 18 dana nema vode i struje, a telefonske veze su prekinute.

Rusija je prošle nedjelje poslala humanitarni konvoj pomoći stanovništvu Luganska, ali ukrajinske vlasti nisu dozvolile da kamioni pređu granicu.

Proruske snage oborile ukrajinski bombarder

Proruske snage oborile su danas ukrajinski bombarder "Suhoj Su-25" u regionu Luganska, na istoku Ukrajine, saopštio je portparol Informativnog centra ukrajinske Nacionalne bezbednosti i Saveta odbrane Andrij Lisenko.

Lisenko je naveo da za sada, nije poznato da li je pilot bio u stanju da se katapultira ili je poginuo u padu aviona, prenela je agencija AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije