Svijet

"Ukrajinska vojska, kršeći sve sporazume, zauzela pogon za prečišćavanje vode"

"Ukrajinska vojska, kršeći sve sporazume, zauzela pogon za prečišćavanje vode"
"Ukrajinska vojska, kršeći sve sporazume, zauzela pogon za prečišćavanje vode"

DONJECK - Ukrajinska vojska zauzela je postrojenja za prečišćavanje vode u Donjecku, rekao je danas portparol Ministarstva odbrane Narodne Republike Donjeck Eduard Basurin.

Postrojenje za prečišćavanje vode nalazi se između Avdejevke i Jasinovataje. Preko ovog pogona voda se doprema u naselja na obje strane linije sukoba. 

"Ukrajinska strana je sinoć, kršeći sve sporazume i preuzete obaveze, zauzela postrojenje za prečišćavanje vode odakle otvara vatru na naše položaje", rekao je Basurin. 

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska otvorila je minobacačku i artiljerijsku vatru iz oružja velikog kalibra sa postrojenja. 

"Naše jedinice poštuju sporazum iz Minska i ne otvaraju vatru na postrojenja i objekte od vitalnog značaja, neprijatelj je sebi obezbijedio apsolutni imunitet", rekao je on, prenio je TASS. 

On je dodao da vojska nije gađala samo položaje snaga republike, već i stambena nasilja u mjestima Jasinovataja i Spartak te da su pogon za prečišćavanje vode zauzeli pripadnici nacionalističkih militantnih grupa. 

"Zaključak je da ukrajinske snage ne kontrolišu situaciju i ne mogu da pruže bezbjednost ukrajinskim građanima. Zato zovemo strane lidere da utiču da se nacionalističke jedinice protjeraju iz Donbasa", rekao je Basurin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije