Svijet

Uprkos pričama o ratu, ulice Pjongjanga mirne

Uprkos pričama o ratu, ulice Pjongjanga mirne
Foto: Ilustracija | Uprkos pričama o ratu ulice Pjongjanga mirne

PJONGJANG - Na ulicama Pjongjanga nema vojnih vježbi protivvazdušne odbrane ni kamufliranih automobila, što je bio slučaj tokom prethodnih kriza.

 Državni mediji staraju se da građani čuju sjevernokorejsku verziju priče i ne pominju zabrinutost međunarodne zajednice povodom situacije s tom zemljom

Ulice glavnog grada Sjeverne Koreje su mirne, a život se odvija uobičajeno, uprkos tenzijama između te zemlje i Sjedinjenih američkih Država (SAD) i pričama o mogućem ratu.

Na ulicama Pjongjanga nema vojnih vježbi protivvazdušne odbrane ni kamufliranih automobila, što je bio slučaj tokom prethodnih kriza. Državni mediji staraju se da građani čuju sjevernokorejsku verziju priče i ne pominju zabrinutost međunarodne zajednice povodom situacije s tom zemljom.

Sjevernokorejski mediji decenijama plasiraju poruke stanovništvu da je rat blizu, da je njihova zemlja spremna da se brani i da su SAD krivac.

U parku u centru Pjongjanga omladina je večeras igrala odbojku, a djede, babe i roditelji gledali su djecu kako se igraju na toboganima i ljuljaškama.

Tenzije na Korejskom poluostrvu pojačane su oštrim porukama Pjongjanga i Vašingtona poslije najnovije raketne probe Sjeverne Koreje i nove runde sankcija Savjeta bezbjednosti UN.

Sjeverna Koreja je juče objavila detaljan plan o lansiranju četiri balističke rakete u vode oko američkog ostrva Guam u Pacifiku, na kojem se nalaze dvije velike američke vojne baze i 7.000 vojnika.

Predsjednik SAD Donald Tramp danas je rekao da je vojno rješenje spremno ako ponašanje Sjeverne Koreje bude nerazumno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije