Svijet

Vapaj doktora i roditelja zbog opasnog izazova: Molimo vas ne palite se

Vapaj doktora i roditelja zbog opasnog izazova: Molimo vas ne palite se
Foto: Facebook | Vapaj doktora i roditelja zbog opasnog izazova: Molimo vas ne palite se

Nakon idiotskog "Tide Pod" izazova početkom ove godine, čini se da je stigao još jedan luđački izazov koji se širi među tinejdžerima na internetu.

Zove se "Vatreni izazov" u kojem tinejdžeri sami sebe pale vatrom.

Britanski ljekari i bolnice izdali su i zvanično saopštenje u kojem mole ljude da ne rade ovo, zbog porasta broja tinejdžera koji im dolaze sa ozbiljnim opekotinama.

Posebno je ozbiljno u Velsu, gdje sve više spaljenih tinejdžera dolazi u bolnicu - neki su imali tako ozbiljne povrede da su ih mašine održavale u životu.

Džeremi Jarou, estetski hirurg Moriston bolnice rekao je:

"Shvatam da su mladi ljudi izloženi velikom pritisku da budu što popularniji na internetu, a ta popularnost rate zbog suludih izazova kao što je ova. Ali, pojedini koji su probali ovaj izazov moraće cijeli život biti na terapijama ili su im ostali strašni ožiljci."

Priča o ovom izuzetno ozbiljnom problemu izazovu došla je u javnost u avgustu ove godine, kada se 12-godišnja djevojčica iz Detroita zapalila. Njen život je bio ugrožen i bila je zamotana zavojima od glave do nožnih prstiju. Njena majka, Brendi Ovens, rekla je da je djevojčica bila s dvoje prijatelja u sobi, a onda se začula mala eksplozija.

"Dotrčala je vrišteći, gorjela je od glave do koljena", ispričala je tad njena majka, uz poziv YouTubeu da zabrani objavu ovih videa.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije