Svijet

Varufakis podnio ostavku

Varufakis podnio ostavku
Varufakis podnio ostavku

ATINA - U novom iznenađujućem razvoju događaja u Grčkoj, minister finansija te zemlje Janis Varufakis objavio je svoju ostavku, piše "Gardijan".

Varufakis je odluku objavio na svom blogu i Twitteru i ne postoji ništa što bi ukazivalo na to da nije autentična, navodi "Gardijan".

U potezu koji bi mogao da izazove dodatne probleme o ulozi drugih evropskih lidera na unutrašnju politiku u Grčkoj, Varufakis je rekao da je bio upoznat sa željama "nekih evropskih učesnika" da on ne učestvuje u nastavku pregovora sa kreditorima, prenosi B92.

Danas imenovanje novog grčkog ministra finansija

Novi grčki ministar finansija biće imenovan poslije sastanka političkih lidera u 10.00 časova, saopštio je danas portparol Vlade Grčke.

Grčki mediji prenose da su među potencijalnim kandidatima koordinator pregovora sa grčkim kreditorima Euklid Cakalotos i ministar ekonomije Jorgos Statakis.

Dosadašnji ministar finansija Janis Varufakis jutros je podnio ostavku, rekavši da mu je "stavljeno do znanja" da nije poželjan na sastancima ministara finansija zemalja evrozone.

On je rekao da ovim potezom želi da pomogne premijeru Aleksisu Ciprasu i da će ga i dalje podržavati. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije