Svijet

Varufakisov stil: Kao ministar bio opušten, a sada se "raspustio" (FOTO)

Varufakisov stil: Kao ministar bio opušten, a sada se "raspustio" (FOTO)
Varufakisov stil: Kao ministar bio opušten, a sada se "raspustio" (FOTO)

ATINA - Danas je vjerovatno "ultimativni" ljetni petak, poslljednji dan pred vikend i mjesec avgust koji se tradicionalno koristi u Evropi za odmore na Mediteranu. Međutim, vjerovatno ponijet onom frazom o opuštenom petku, bivši ministar finansija Grčke Janis Varufakis se obukao tako da je izgledao više nego opušteno.

On se pojavio u parlamentu u Atini u košulji sa nevjerovatnim multikolornim printom. Upario je sa plavim farmerkama, višnja crvenim slušalicama i vojno zelenim rancem, ostavljajući utisak da sa posla direktno ide na neki trajekt i pravac na neko od grčkih ostrva.

Premijer Aleksis Cipras nije mogao da ignoriše njegovu košulju.

- Možete ga kriviti koliko želite za njegove komentare, političke planove, loš ukus za košulje, njegove odmore na ostrvu Aegina - rekao je Cipras za svog bivšeg ministra i dodao "ali za njega nikada ne možete reći da je varalica, ne možete reći da je ukrao novac od grčkog naroda, ne možete reći da ima tajni plan da ovu zemlju odvede među stene".

Za sada ne možemo potvrditi proizvođača ove košulje, ali ako ste inspirisani Varufakisovim stilom - a kako ne biste - verovatno nešto slično i živopisno možete naći u radnji iza ugla.

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije